Săptămâna-n Filme ☆ 2009

★★★★★★★★★★
Jurnal săptămânal al filmelor aflate la prima mea vizionare
☆ 2009 ☆

28 decembrie 2009 – 03 ianuarie 2010:

21 – 27 decembrie 2009:

14 – 20 decembrie 2009:

• Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet, şi supraponderal, din Memphis, provenit dintr-o familie cu 13 copii, în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri, care a fost plasat de 6 ori în familii adoptive şi a fugit de fiecare dată pentru a duce o existenţă dificilă şi periculoasă pe străzi. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soţii Leigh Anne şi Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil şi îmbelşugat, multă iubire şi compasiune şi o educaţie corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obţine o bursă sportivă. Îndrumat de către noii părinţi, Michael Oher dobândeşte încredere în forţele proprii şi este capabil să îşi valorifice potenţialul, agilitatea, viteza, conştiinciozitatea şi puterea de care dă dovadă impunându-l în atenţia multor antrenori de fotbal de la colegiu.

07 – 13 decembrie 2009:

• André, un tânăr escroc cu foarte multe probleme, pare să datoreze bani tuturor, inclusiv celui mai de temut gangster parizian. Cu datorii uriaşe şi cu viaţa ameninţată, acesta cere ajutor din partea ambasadei americane. Însă nici aceasta şi nici poliţia franceză nu-i pot oferi protecţie. Disperat şi ajuns la capătul puterilor, într-un moment de slăbiciune, André se hotărăşte să-şi pună capăt vieţii sărind de pe un pod în râul Sena. Aflat pe marginea podului, el mai aruncă o ultimă privire în jur şi observă o tânără femeie, înaltă, blondă, cu lacrimi în ochi si pe obraji, stând pe marginea podului, pregătită să facă acelaşi lucru. Pe moment, André uită de problemele sale şi încearcă să o convingă să nu sară. Femeia totuşi o face, iar André sare instinctiv după ea şi o salvează de la înec. Marcată, misterioasa tânără, Angela, insistă să ramână prin preajma lui André. Foarte recunoscătoare, aceasta se angajează să-l ajute în rezolvarea problemelor şi a haosului din viaţa sa. În cele din urmă, André acceptă, urmând să descopere că întâlnirea cu Angela nu a fost deloc întâmplătoare. Astfel, cei doi pornesc într-o aventură memorabilă, încercând să-şi schimbe viaţa.
„Angel-A” este un film neaşteptat, sensibil şi proaspăt. E foarte frumos filmat, pe o peliculă alb-negru, simbolizând contrastul dintre cele două personaje principale şi, în acelaşi timp, capturând tot ce este atrăgător şi romantic cu privire la Paris. „Angel-A” este o poveste moralistă despre un om care primeşte o a doua şansă în viaţă şi, totodată, o superbă poveste de dragoste plasată în Paris, într-o lume aflată la graniţa dintre vis şi realitate.

30 noiembrie – 06 decembrie 2009:

• Bazat pe un fapt real, “Flash of Genius” prezintă povestea  lui Robert Kearns, profesor de facultate şi inventator, care luptă pentru recunoaşterea şi aprecierea muncii sale. Căsătorit cu frumoasa profesoară Phyllis şi având împreună cu aceasta şase copii, Robert Kearns trăieşte o altă versiune a celebrului vis american, crezând sincer că a dat lovitura vieţii sale atunci când inventează un reper auto care avea să fie utilizat ulterior de către toate automobilele din lume. Muncind în subsolul casei sale, acesta creează primul ştergător intermitent de parbriz — mecanismul care permite şoferului să regleze ritmul lamelelor. Şi-a patentat invenţia în 1967, a prezentat-o celor de la Ford, însă a hotărât să nu le divulge modalitatea de funcţionare până nu încheie o înţelegere oficială. Însă Compania Ford îşi însuşeşte invenţia lui Kearns fără să îi ofere acestuia nici un fel de beneficiu material, motiv pentru care inventatorul decide să îi dea în judecată pe conducătorii marii corporaţii şi să se reprezinte singur la proces. Iniţial ignorat şi mai apoi ameninţat de către reprezentanţii industriei de automobile americane, obsedat de ideea de dreptate cu orice preţ şi de convingerea că munca cuiva trebuie recunoscută si apreciată de către cei care au cules roadele de pe urma ei, Robert Kearns este pe punctul de a pierde toate persoanele dragi şi toate bunurile de valoare pe care le posedă în cursul unui proces interminabil cu acest Goliat al Statelor Unite ale Americii.
♦ Bazat pe scurt-metrajul „Alive in Joburg”, filmul „District 9” urmăreşte o specie de extratereştri care a aterizat pe Pământ în condiţii misterioase, în urmă cu aproximativ 30 de ani şi care a ajuns a fi sechestrată de către autorităţile din Africa de Sud într-un spaţiu izolat asemănător unei tabere de concentrare, numit Districtul 9. Obligaţi să trăiască în condiţii mizere, blamaţi şi neacceptaţi în comunitate de către populaţia sud-africană, extratereştrii sunt victimele frecvente ale abuzurilor şi rasismului. Pe măsură ce naţiunile lumii întârzie să ajungă la un conses cu privire la soarta noilor oaspeţi, răbdarea extratereştrilor începe să se termine. Situaţia degenerează, şi, după 28 de ani de coabitare, populaţia exasperată a Johannesburgului cere ajutor internaţional. Se formează astfel o comisie mixtă formată din birocraţi plus armată, cu rolul de a-i reloca pe extratereştri din District 9 în District 10, la 500 km distanţă de oraş. Birocraţii trebuie să-i convingă pe alieni să plece de bună voie, iar soldaţii trebuie să intervină atunci cînd voia bună lipseşte.
Prin urmare, „District 9” spune povestea relocării taberei de extratereştri nomazi. Însă atunci când agentul guvernamental Wikus van der Merwe este trimis în interiorul Districtului, este infectat cu biotehnologia extraterestră. Aflat într-o situaţie delicată, acesta este obligat să se bazeze pe ajutorul a doi extratereştri, tată şi fiu. Observând astfel situaţia dramatică a refugiaţilor extraterestri şi aflând totodată adevăratele intenţii ale corporaţiei Multi-National United, Wikus decide să lupte împotriva oamenilor asupritori.

 

Săptămâna-n Filme ☆ 2010

Săptămâna-n Filme ☆ 2011

Săptămâna-n Filme ☆ 2012

→Săptămâna-n Filme ☆ 2013

→Săptămâna-n Filme ☆ 2014

→Săptămâna-n Filme ☆ 2015

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: